امروز : 21 دی 1403
معاونت آموزشی
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان
  • 1398/06/16 - 09:39
  • 102
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
  • /ZNpx

دکتر باقر لاریجانی: تربیت نیروی انسانی حوزه سلامت بر مبنای نیازهای واقعی کشور توسعه می یابد


معاون آموزشی وزارت بهداشت با اشاره به افزایش ظرفیت های پذیرش رشته های علوم پزشکی طی 10 سال گذشته گفت: دانشجویانی که در این سال ها جذب شده اند پس از فراغت از تحصیل وارد عرصه خدمات می شوند و نمود این افزایش ظرفیت ها در جامعه نیاز به چند سال زمان دارد. وی افزود: تدوین سند برآورد نیروی انسانی مورد نیاز نظام سلامت نیز در حال نهایی سازی است و اقدام شتابزده برای افزایش ظرفیت ها صدمات جبران ناپذیری را در آینده برای کشور خواهد داشت.



دکتر باقر لاریجانی معاون آموزشی وزارت بهداشت و دبیر شورای آموزش پزشکی و تخصصی در نشست مجازی معاونین آموزشی دانشگاههای علوم پزشکی که در روز چهارشنبه 13 شهریور 98 برگزار شد، یکی از مسئولیت های معاونت های آموزشی دانشگاهها در کنار امور جاری را تحول در آموزش ذکر کرد و گفت: انتظار می رود معاونین آموزشی با قرار دادن مسئول ویژه برای پیگیری هر یک از بسته ها و نظارت مستقیم در اجرای برنامه های تحول به طور جدی این برنامه ها را پیگیری کنند.



دکتر لاریجانی با تاکید بر لزوم فعال سازی اعضای هیات علمی در اجرای برنامه تحول و نوآوری در آموزش علوم پزشکی، گفت: جذب اعضای هیات علمی باید به صورت هدفمند و متناسب با ماموریت ها و اهداف برنامه تحول در دانشگاهها صورت گیرد. نقشه اعضای هیات علمی دانشگاهها لازم است طراحی شود. این نقشه در وزارت بهداشت در دست طراحی است و با نظرات دانشگاهها این نقشه نهایی خواهد شد و سطح دانشگاهی آن نیز ضروری است تا طراحی شود.



وی شناسایی ظرفیت های دانشگاه و رصد چند ماموریت اصلی دانشگاه باتوجه به ظرفیت ها و نیازها را لازمه این برنامه ریزی ها ذکر کرد و گفت: دور جدید رتبه بندی دانشگاهها به زودی آغاز خواهد شد و سعی می شود مسیری منطقی برای ارزیابی دانشگاهها در پیش گرفته شود.



معاون آموزشی وزارت بهداشت به گسترش های چشمگیر آموزش علوم پزشکی در 10 سال گذشته اشاره و این پیشرفت ها را ماحصل تلاش تمامی همکاران ذکر کرد و گفت: 106 دانشگاه و دانشکده علوم پزشکی مستقل دولتی و غیردولتی داریم که 24 مورد در 10 سال گذشته تاسیس شده است.



وی با عنوان اینکه بیش از 4 هزار رشته مقطع در حوزه علوم پزشکی داریم و فقط 1650 رشته مقطع در 10 سال گذشته راه اندازی شده، گفت: سعی ما در وزارت بهداشت این است که با استفاده از حداکثر توان و امکانات موجود در دانشگاهها جهت تربیت نیروی انسانی مورد نیاز ظرفیت ها را نیز بر مبنای مطالعات علمی و نیازهای واقعی کشور تعیین و از حرکت های شتابزده در این راستا، که در آینده صدمات جبران ناپذیری را به کشور تحمیل خواهد کرد، خودداری کنیم.



دکتر لاریجانی گفت: در حال حاضر 55 هزار دانشجوی پزشکی، 14500 دانشجوی دندانپزشکی، 11هزار دانشجوی داروسازی و 50 هزار دانشجوی پرستاری داریم که پس از فراغت از تحصیل وارد عرصه ارائه خدمات می شوند.



وی افزود: ظرفیت پذیرش رشته های علوم پزشکی در 10 سال گذشته رشد چشمگیری داشته، ظرفیت پزشکی  75 درصد، ظرفیت پرستاری 137 درصد و سایر رشته ها نیز بر مبنای نیازی که کشور دارد تا 50 درصد رشد کرده است و در ظرفیت رشته های تخصصی بر حسب نیاز به رشته های مختلف تا 95 درصد رشد داشته ایم.



دبیر شورای آموزش پزشکی و تخصصی گفت: در حال حاضر 1.74 پزشکی به ازای هر 1000 نفر جمعیت در کشور داریم و تا چندسال آینده این عدد به 2 می رسد که به لحاظ استانداردهای بین المللی قابل قبول است.   



وی با بیان اینکه محاسبات نیروی انسانی مورد نیاز نظام سلامت در حال انجام است و ضروری است تا ظرفیت ها متناسب با این نیازها تعیین گردد گفت: از مسئولین دانشگاهها انتظار می رود برنامه های وزارت بهداشت برای تامین نیروی انسانی را برای ذینفعان در استان های کشور تشریح کنند و امیدواریم با همکاری تمامی مسئولان کشور شرایطی فراهم شود تا ظرفیت ها به نحوی تعیین گردد که ضمن تامین نیازهای کشور، کیفیت و استانداردهای آموزش علوم پزشکی نیز به طور جدی مورد توجه قرار گیرد.


  • گروه خبری : اخبار معاونت
  • کد خبر : 94609
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم