امروز : 05 آذر 1403
معاونت آموزشی
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان
  • 1398/04/30 - 09:26
  • 82
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه
  • /ZUox

برگزیده اولین جشنواره دانشجویی ایده‌های نوآورانه آموزشی


"هیچ وقت ایده ها را دست‌کم نگیرید، شاید همان ایده ی کوچک بتواند پیامدهای خیلی بزرگی داشته باشد"





کاشان/ مصاحبه





سید امیر مسعود میرخباز، دانشجوی استعداد درخشان رشته پزشکی ورودی مهر ۹۲ با ارائه ایده نوآورانه " پزشکان سالم" در اولین جشنواره دانشجویی ایده‌های نوآورانه آموزشی، مقام سوم کشوری را کسب نمود.




به گزارش مفدا کاشان، سرویس آموزشی پژوهشی مفدا با "سید امیرمسعود میرخباز" برگزیده اولین جشنواره دانشجویی ایده‌های نوآورانه آموزشی گفتگوی اختصاصی را انجام داده است؛ که به شرح ذیل می باشد:



لطفاً خودتان را معرفی کنید:

سید امیرمسعود میرخباز هستم دانشجوی پزشکی ورودی سال ۹۲ و اینترن دانشگاه علوم پزشکی کاشان. عضو استعداد درخشان هستم. (از طریق قانون یک درصد معدل، نفر اول ورودی سال ۹۲ ) در اولین جشنواره ی دانشجویی ایده های نو آورانه ی آموزشی رتبه ی سوم کشوری را به دست آورده ام.



آیا فعالیت های پژوهشی و چاپ مقاله داشته اید؟

بله دو تا مقاله دارم که همه ی کارهایش انجام شده و فقط مرحله ی چاپ مقاله ها باقی مانده است و در حال برنامه ریزی برای فعالیت های پژوهشی جدید هستم.



لطفا توضیحاتی در مورد جشنواره و نحوه ی برگزاری آن برای آشنایی بیشتر دانشجویان ارائه دهید:

جشنواره ی پزشکی آموزشی شهید مطهری هر ساله به مناسبت هفته ی آموزش برگزار می شود که امسال هم زمان با آن برای اولین بار جشنواره ی دانشجویی ایده های نوآورانه آموزشی نیز برگزار شد؛ به این شکل که فراخوانی داده شد و از دانشجویان سراسر کشور خواسته شد تا ایده های آموزشی خودشان را به صورت پروپوزال ارسال کنند. طی دو مرحله داوری که انجام شد: ۱۰ ایده به جشنواره دعوت شدند تا ایده و پروپوزال خود را ارائه کنند. داوری نهایی انجام و سه ایده ی برتر انتخاب شدند.



لطفاایده خود و کاربرد آن را معرفی کنید:

اگر بخواهم کوتاه و مختصر در مورد ایده مان توضیح بدهم، نام ایده ی ما پزشکان سالم یا Healthy doctors بود. با توجه به این که بیماری های اسکلتی عضلانی (musculoskeletal) در سطح جهانی شیوع زیادی پیدا کرده است و سازمان بهداشت جهانی WHO از آن به عنوان اپیدمی خاموش یاد کرده است ما نیازمند یک نگاه ویژه در سطح پیشگیری از این بیماری ها هستیم. مشخص است که وظیفه ی اصلی جهت پیشگیری از این بیماری ها بر عهده ی جامعه ی پزشکی است منتهی خود جامعه ی پزشکی نیز به این بیماری ها و عوارض آن دچار است و این بیماری ها در جامعه ی پزشکی شیوع بالایی دارد که علت آن می تواند عدم آگاهی از اصول ارگونومی باشد. پزشکان به علت ساعات طولانی مطالعه، ساعات طولانی ایستادن و ساعات طولانی کار در کلینیک در معرض این بیماری ها هستند که ما می توانیم با آگاهی و آموزش اصول ارگونومی، خود مراقبتی (self-care) مناسبی در جامعه ی پزشکی به وجود بیاوریم چرا که خودمراقبتی از توانمندی های اساسی دانش آموختگان رشته ی پزشکی محسوب می شود. علاوه بر آن بتوانیم این آموزش ها از طریق جامعه ی پزشکی در سطح جامعه اجرا کنیم‌.

یکی دیگر از مواردی که وجود دارد مبحث ورزش درمانی (therapeutic exercise) است که در کوریکولوم آموزشی پزشکی زیاد پررنگ نیست و ما آموزش های مدونی در این زمینه نمی بینیم. شاید در بخش های مختلف دوره ی پزشکی عمومی این آموزش ها به صورت پراکنده داده شود اما به صورت مدون این آموزش ها را نداریم. ایده ی ما اضافه کردن واحد درسی با عنوان ارگونومی و ورزش درمانی به کوریکولوم پزشکی عمومی است و هدفی که از این ایده دنبال می کنیم اول خودمراقبتی و سلامت در خود جامعه ی پزشکی، دوم پیشگیری از ایجاد و کاهش عوارض بیماری های اسکلتی عضلانی در سطح جامعه و در مرحله ی بعد کمک به درمان این بیماری ها و در نهایت کاهش هزینه های نظام سلامت می باشد.



احتمال می دادید که در جشنواره برگزیده شوید؟ عوامل موفقیت خود را بیان کنید؟

در حقیقت بله. این احتمال را می دادم که این ایده برگزیده شود چرا که این ایده در حیطه ی کوریکولوم پلنینگ Currycleum Planning بود که یکی از زمینه های مهم و دشوار آموزشی است و پیامد هایی دارد که می تواند در سطح جامعه خیلی مفید باشد مخصوصا که باعث پیشگیری و کاهش هزینه های نظام سلامت می شود.

شاید یکی از مهمترین عواملی که کمک کرد این رتبه به دست بیاید پیگیری ها و تشویق‌های کمیته استعداد درخشان و خانم دکتر میانه ساز بود که مشوق دانشجو هستند و همیشه دانشجوها را برای کارهای خلاقانه و فوق برنامه در کنار درس تشویق می‌کنند.



 اولین دوره این جشنواره برگزار شد، سطح کیفی جشنواره چه طور بود؟ نظر و پیشنهادی در مورد بهتر شدن آن دارید؟

سطح کیفی جشنواره فوق العاده بالا بود حتی هیئت داوران که همگی از مسئولین عالی وزارت خانه بودند از جمله مسئولین مرکز امور نخبگان، استعدادهای درخشان، رئیس کمیته برنامه ریزی پزشکی عمومی و دیگر مسئولینی که بودند از سطح جشنواره و سطح ایده هایی که ارسال شده بود واقعا شگفت زده شده بودند و بسیار از این مسئله خوشحال بودند.

در مورد بهتر برگزار شدن جشنواره شاید بتوان گفت که اگر یک مقدار زمینه های کاری جشنواره بیشتر برای دانشجویان توضیح داده شود شاید مشارکت بهتری در سال های آینده داشته باشیم و نتایج بهتری هم از آن به دست بیاید.

این اتفاق خیلی خوبی بود که اولین جشنواره دانشجویی برگزار شد و انشاءالله رفته رفته بهتر و بهتر هم خواهد شد.



 تا چه حدی این جشنواره در رشد علمی دانشجوها می تواند موثر باشد؟

به نظر من این جشنواره فرصت خیلی خوبی است که خود دانشجو ها بتوانند به رشد علمی خودشان کمک کنند؛ یعنی ما نباید همیشه منتظر باشیم تا مسئولین برای آموزش تصمیم بگیرند و برنامه ریزی کنند. بعضی جاها خودمان ضعف‌ها و کمبودها و کاستی های سیستم را درک می کنیم و می توانیم به رفع شدن این مشکلات کمک کنیم و به رشد علمی خودمان و نظام آموزشی دانشگاه مان کمک کنیم و این جشنواره شاید بهترین فرصت برای این کار باشد.



چه توصیه ای به بقیه دانشجویان برای موفقیت در زمینه کارهای پژوهشی و به خصوص این جشنواره دارید؟

در جایگاهی نیستم که بخواهم به دوستان عزیزم توصیه ای داشته باشم ولی اگر کسی به مباحث آموزشی و پژوهشی علاقمند است می تواند با اساتید محترمی که در دانشگاه در این زمینه ها فعالیت می‌کنند، مرتبط شود و در زمینه آموزشی مطالعه داشته باشد. همین طور اگر ایده ای به ذهنشان رسید هیچ وقت آن را دست‌کم نگیرند؛ شاید همان ایده ی کوچک بتواند پیامدهای خیلی بزرگی داشته باشد.



صحبت پایانی و نکته ای اگر که دوست دارید بفرمایید:

می خواهم از این فرصت استفاده کنم و یک تشکر خیلی ویژه از خانم دکتر میانه ساز داشته باشم که از ابتدا تا انتهای این جشنواره با تمام مشغله هایی که داشتند در کنار ما و مشوق ما بودند و خیلی خیلی به ما کمک کردند و همچنین تشکر کنم از کارشناس دفتر استعدادهای درخشان دانشگاه؛ خانم سحرخوان که خیلی زحمت کشیدند و سایر عزیزانی که در جشنواره خیلی به من لطف داشتند و آنجا ما را خیلی کمک کردند و همچنین از شما متشکرم که لطف کردید و این مصاحبه را انجام دادید.



خبرنگار: محمد توبه ئیها



لینک خبر : http://www.mefda.ir/news/110329





  • گروه خبری : اخبار معاونت
  • کد خبر : 94558
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم