امروز : 08 دی 1403
معاونت آموزشی
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان
  • 1399/09/09 - 12:25
  • 95
  • زمان مطالعه : 8 دقیقه
  • /Zc3x

نشست صمیمانه مجازی معاون آموزشی و مدیران حوزه آموزش وزارت بهداشت با دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی


به گزارش روابط عمومی معاونت آموزشی وزارت بهداشت، در این جلسه ابتدا دکتر حق دوست معاون آموزشی وزارت بهداشت با آرزوی سلامتی و شادابی برای دانشجویان ابراز امیدواری کرد کرونا کمترین اثر را در روحیه شاد و پویایی دانشجویان ایجاد کرده باشد و با انرژی مثبتی که دانشجویان دارند و با توجه به تغییر شیوه آموزش بر ناملایمات،فائق آمده و در مسیر علم آموزی قدم بردارند.



 درادامه دکتر قنبری عضو شورای مشاوران و مدیر روابط عمومی معاونت آموزشی ضمنتبریک ۱۶ آذر، روز دانشجو و گرامیداشت یاد و خاطره شهدای دانشجو ابرازامیدواری کرد پیشرفت تحصیلی و امور آموزشی دانشجویان که با توجه به شرایطکنونی به صورت مجازی می باشد با کیفیت مناسب انجام شود.



 سپس دکتر پاسالار مدیر امور نخبگان و استعدادهای درخشان با آرزوی سلامتی برای دانشجویان گفت دانشجویانی که در وزارت بهداشت درس میخواننددر هر رشته و مقطعی که باشند در حقیقت پیامبران سلامت هستند و پیامبرانسلامت باید در وهله اول خودش سلامت باشد و سعی کند این سلامت را به جامعهمنتقل نماید وی با اشاره به تعریف سلامت از منظر بهداشت جهانی گفت: سلامت از منظر بهداشت جهانی، سلامت جسمی ، روحی و اجتماعی را شامل میشود و لازم است اصول بهزیستی را در مورد خود رعایت کنید و سعی کنید شادکام باشید زیرا هر چقدر هم که شرایط سخت باشد میتوان با نشاط و شادکامی بر مسائل فائق آمد. دکترپاسالار با تاکید بر واژه مسائل به جای مشکلات گفت اینها سوال ها و مسائلیهستند که باید جواب آنها را پیدا کرد و انشاالله دانشجویان به جامعه توجهجدی داشته باشند چون جامعه به شدت به دانش جویان نیاز دارد.



وی تصریح کرد وقتی فردی احساس می کند می تواند به جامعه کمک نماید با این خدمت رسانی علاوه بر القای حال خوب به جامعه، حال فاعل نیز خوب خواهد شد.



دکتر یزدانی رئیس مرکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکی نیز دانشجویان علوم پزشکی را اعضای اصلی خانواده  پزشکی کشور نامید.



 دکتریزدانی با اشاره به حضور موفقی دانشجویان پزشکی در دانشگاه ها از آن باعنوان انتخاب و تصمیم های درست ادوار گذشته دانشجویان یاد کرد که حاصل تلاشهای گذشته است و افزود اکنون نیز انتخاب های مهم پیش روی شماست که بایدتلاش کنید تصمیمات صحیحی را در این راستا اتخاذ نماید و یکی از این انتخابهای مهم انتخاب بین دانش آموز باقی ماندن و دانشجو شدن است و ورود بهدانشگاه به معنی دانشجو شدن نیست لذا دانشگاه محل تبلور کسانی است که بهدنبال صرف کردن فعل جستن هستند و یک عطش دائمی برای یادگیری و یک میل سیریناپذیر برای تازه های دانش و فن آوری دارند و این چیزی است که یک دانشجو رااز دانش آموز متمایز می کند.



دکتر یزدانی گفت علیرغم اینکه اساتید نقش بیبدیلی در این راستا ایفا می کنند تا هدایتگر مسیر یادگیری



 دانشجو باشند  این شما هستید که به عنوان دانشجو انتخاب میکنیدبین یک جزوه کپی شده یا تحقیق در آخرین منابع اطلاعات جهانی، بین درسخواندن برای کسب نمره یا تحقیق و تفحص برای کسب علم و یا هنگام فارغالتحصیلی یک فرد معمولی باشید یا یک سرآمد علمی یا بعد از فارغ التحصیلیشغلی انتخاب کنید تا روزگار بگذرانید یا به یک فرد کلیدی در جامعه وفرامرزی تبدیل شوید و نقش آفرینی بیبدیلی در توسعه و تعالی کشور تا ن ایفا نمایید. لذا دانشگاههای علوم پزشکی در تلاش هستند تا زمینهای فراهم نمایند که شما در کنار تحصیل علم بخش بیشتری از استعدادهای بالقوه خود را نمایان کنید.



بحث کمیته های تحقیقات دانشجویی مطالعاتی و توسعه ای، المپیادهای علوم پزشکی و برنامههای ویژه استعدادهای درخشان بخشی از این فرصتها است و امیدوارم همه دانشجویان عزیز بهترین انتخاب را در طول مسیر داشته باشند و به بهترین شکل، نقاط قوت خود را بالفعل نمایند.



در ادامه آرمین سعیدی دبیر کارگروه آموزش و پژوهش شورای صنفی دانشجویان علوم پزشکی کشور ضمن تقدیر از معاونت آموزشی وزارت بهداشت بابت برگزاری این جلسه گفت جای خالی چنین جلساتی در دورههای قبلی احساس می شد.



اولین سوال دبیر کارگروه آموزش و پژوهش شورای صنفی دانشجویان در خصوص مطالبه حقوق دانشجویان شهریه پرداز مطرح شد.



سعیدی گفت با استناد به نامه ۲۱ آذر ۱۳۹۵ پرداخت  کمک هزینه کارورزی از مصادیق پرداخت پرسنلی است و تنها ۸ دانشگاه علوم پزشکی کشور به دانشجویان شهریه پرداز حق الزحمه پرداخت میکنند و این مطلب دلالت بر مجرای قانونی این مسئله است و این در حالی است که سایر دانشگاهها حقوقی به دانشجویان شهریه پرداز نمیدهند.



 دکترحق دوست معاون آموزشی وزارت بهداشت پاسخ داد این موضوع در حال بررسی است وپیشنهاد آن در مصوبات هیئت امنای دانشگاهها لحاظ شده و انشاالله اجراییخواهد شد و امیدواریم حداکثر تا اول سال تحصیلی آینده مشکل تفاوت بیندانشجویان روزانه و شهریه پرداز در پرداخت حقوق مرتفع شود.



دومین درخواست تعدادی از دانشجویان علوم پزشکی از معاون آموزشی وزارت بهداشت، تعویق آزمون جامع میان دوره بود تا با توجه به شیوع کرونا تاریخ این آزمون از ۶ آذربه آخر آذرماه تغییر یابد.



همچنین نماینده دانشجویان پیشنهاد ارائه تسهیلات به دانشجویان فعال در حوزه درمانی در زمان کرونا جهت شرکت در مقطع تحصیلی بعدی را مطرح نمود.



دکتر حقدوست پاسخ داد با توجه به شرایط موجود قرار است آزمون جامع میان دوره در هفته اول دی ماه برگزار شود و تاریخ برگزاری به زودی در سایت سنجش آموزش پزشکی اعلام خواهد شد.



وی ضمن تقدیر از ایثار و زحمات دانشجویان داوطلب در همکاری با کادر درمان یادآور شد با توجه به عدم امکان بررسی زمانکاری داوطلبان عزیز، امکان ارایه تسهیلات به این بزرگواران مقدور نیست لذا اجرایشان در نزد خداوند محفوظ است.



 سوالدیگر دانشجویان در حوزه نحوه تخصیص ۱۰ درصد بورد تخصصی و وضعیت هیئت علمیشدن بود که دکتر حق دوست گفت شخصا اعتقاد دارم اختیارات دانشگاهها باید حداکثر باشد تا بر اساس نیازهای دانشگاه و منطقه و امکانات تصمیم بگیرند.



وی ضمن تشکر از دستیاران و متخصصینی که در این شرایط سخت ،زحمات زیادی را متحمل شدند گفت هماهنگی های لازم با معاونت درمان انجام شده است اما در نهایت اختیار با آموزش دانشگاه ها است تا بر اساس نیاز، ۱۰ درصد برتر را جذب نمایند.



دکتر حقدوست درخصوص تعویق زمان آزمون چهل و هشتمین دوره دستیار پزشکی نیز گفت این درخواست غیر قابل اجراست و تغییراتی که تاکنون در تاریخ آزمون ها بوده به دستور ستاد کرونا رخ داده است و در غیر این صورت امکان پذیر نیست.



وی همچنین در مورد ارایه مدرک زبان انگلیسی قبل از شرکت در آزمون های جامع گفت اگرچه معتقدم دانشجوی پزشکی به عنوان فردی که عالی ترین مقطع علمی را دریافت خواهد کرد باید زبان انگلیسی را به خوبی بداند تا بتواند از منابع و مقالات موجود استفاده نماید اما در جهت ارائه تسهیلات بیشتر به دانشجویان، تصمیماتی در شورای عالی برنامه ریزی در حال انجام است تا بتوان  زمان ارائه مدرک زبان به قبل از فارغ التحصیلیphd تغییر یابد.



در ادامه آیین نامه شرط معافیت از طرح دوره دکترای عمومی مطرح شد که دکتر پاسالار گفت رتبه های برتر کنکور ،رتبه های ۱ تا ۳ علوم پایه و پره انترنی در سطح کشوری و دارندگان مدال طلای المپیاد از طرح دکترای عمومی معاف هستند.



دکتر پاسالار گفت ۳ رتبه  برتر آزمون علوم پایه و پره انترنی در اسفند و سه نفر برتر در شهریور ماه شامل شرط معافیت از طرح دکترای عمومی می شوند.



دکتر پاسالار گفت نخبه کسی است که استعداد برتر خود را به عرصه ظهور برساند و کاری برای جامعه انجام بدهد و امیدواریم استعدادهای درخشان در جامعه تاثیرگذار باشند.



دکتر سلام زاده نیز در پاسخ به دلیل اعلام منابع آزمون ۵ ماه قبل از آزمون گفت اگرچه باید ۹ ماه قبل از آزمون منابع اعلام شود اما با توجه به شرایط پیش آمده، منابع دیر اعلام شده لذا هر چه زودتر منابع اعلام شود هم به نفع دانشجو و هم به نفع برگزار کنندگان آزمون است.



وضعیت سرباز پژوهشگر نیز مورد سوال واقع شد و دکتر پاسالار گفت ستاد مشترک کار بزرگی انجام دادند و فارغ التحصیلان برتر پژوهشی در مقاطع ارشد وphd و در رشتههای پزشکی و دندانپزشکی و داروسازی میتوانستند دوران سربازی را در مراکز تحقیقاتی بگذرانند و این امکان در تاریخ ۲۶ شهریور از سوی ستاد مشترک برای پزشکان و پرستاران حذف شد.



 لذابا توجه به نیاز فراوان مراکز تحقیقاتی به این عزیزان، معاون آموزشی وبنیاد ملی نخبگان به ستاد مشترک ارتش نامه دادند و امیدواریم امیدی که دردل این دانشجویان به وجود آمده بود ناامید نشود.



در خصوص بحث دانشجویان انتقالی خارج از کشور به داخل نیز دکتر حقدوست گفت روال قبلی ادامه خواهد داشت زیرا خانواده ها پس از سال ۲۰۱۹ آگاهانه فرزندان خود را برای ادامه تحصیل به خارج از کشور فرستادند و متاسفانه در حال حاضر فضای آموزشی مورد نیاز برای پذیرش این عزیزان مهیا نیست.



دکتر سلام داده نیز در این راستا خاطرنشان کرد تسهیلات ورود دانشجویان از خارج به داخل از سال ۲۰۱۹ منتفی شده است و امیدواریم حقوقی از دانشجویان ضایع نشود و بحث عدالت و کیفیت آموزشی تحت تاثیر فشار سطوح بالاتر قرار نگیرد.



در پایان دکتر حقدوست معاون آموزشی وزارت بهداشت در پاسخ به درخواست نماینده دانشجویان در خصوص تصویب شیوه نامه آموزش و آزمون مجازی برای دانشگاهها گفت تضمین کیفیت آموزش وظیفه ماست و امتحانات یکی از ارکان اصلی آموزش هستند لذا آیین نامه کلی با کمک دانشگاه علوم پزشکی مجازی تنظیم شده ولی لازم است دانشگاه ها اختیاراتی داشته باشند تا با توجه به شرایط و امکانات خود شرایط آموزش و آزمون را فراهم نمایند.



دکتر حق دوست تاکید کرد  دانشجویان سوالات خود را به شورای صنفی دانشجویان تحویل بدهند تا پاسخ مورد نظر را از مسئولین معاونت آموزشی وزارت بهداشت دریافت نمایند





 


  • گروه خبری : اخبار معاونت
  • کد خبر : 95202
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم