امروز : 24 دی 1403
معاونت آموزشی
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان
  • 1393/09/26 - 12:10
  • 77
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
  • /ZwNw

دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور سطح بندی می‌شوند .

رییس مرکز مطالعات و توسعه آموزش علوم پزشکی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از علمی شدن سطح‌بندی دانشگاه‌های علوم پزشکی و تقسیم این دانشگاه‌ها به سه سطح جهانی، قطب و منطقه‌ای خبر داد.




رییس مرکز مطالعات و توسعه آموزش علوم پزشکی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از علمی شدن سطح‌بندی دانشگاه‌های علوم پزشکی و تقسیم این دانشگاه‌ها به سه سطح جهانی، قطب و منطقه‌ای خبر داد.



به گزارش روابط عمومی معاونت آموزشی وزارت بهداشت دکتر شهرام یزدانی در گفت‌وگو با ایسنا ، با بیان اینکه در طول فعالیت دانشگاه‌های علوم پزشکی تاکنون چندین برنامه و طرح در خصوص تقسیم بندی دانشگاهها اجرا شده است، گفت: یکی از این طرح‌ها تیپ‌بندی این دانشگاه‌ها بود. البته تیپ‌بندی دانشگاه‌ها طبق شاخص کاملا معینی صورت نگرفته است. عمدتا دانشگاه‌های که قبل از انقلاب دارای رشته‌های تخصصی بودند، در تیپ یک قرار گرفتند. سپس دانشگاه‌هایی که در دوره بعد از انقلاب تاسیس شدند، تیپ دوم بودند، اما واقعا این تیپ‌بندی‌ها علت و ملاک مشخصی نداشتند و به همین دلیل مورد اعتراض زیادی قرار گرفتند.



 



وی با اشاره به طرح رتبه‌بندی دانشگاه‌های علوم پزشکی اظهار کرد: به دلیل اینکه تیپ‌بندی مورد اعتراض قرار گرفت، طرح رتبه‌بندی دانشگاه‌ها مطرح شد که مبنای آن شاخص‌هایی مانند گستره جغرافیایی دانشگاه‌ها، تعداد هیات علمی، تعداد رشته‌های تخصصی و... بود. یعنی هر دانشگاهی که بزرگتر و قوی‌تر است، در رتبه بالاتر قرار می‌گیرند.



رییس مرکز مطالعات وزارت بهداشت در ادامه از اجرای سیستم سطح بندی جدید تحت عنوان " طرح آمایش سرزمینی آموزش عالی " خبر داد و افزود: این طرحی است که در شورای عالی انقلاب فرهنگی پیشنهاد شده است و دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور بر اساس آن به چند سطح تقسیم می‌شوند.



دکتر یزدانی درمورد این سطح بندی توضیح داد: دانشگاه هایی که قادر باشند در بین المللی سازی و جهانی سازی رتبه‌های بالایی بیاورند در سطح اول قرار گرفته و به آن‌ها "دانشگاه‌های سطح جهانی" گفته می‌شود. شاخص‌های این دانشگاه ها باید در شورای عالی انقلاب فرهنگی در صورت یک بسته سیاستی مصوب شده تا فرآیندهای سطح‌بندی آن آغاز شود. این دانشگاه‌ها، دانشگاه هایی هستند که معرف ما در سطح جهان هستند.



وی با بیان اینکه سطح دوم دانشگاه‌ها، دانشگاه‌های قطبی نام دارد، اظهار کرد: 10 دانشگاه در این سطح قرار دارند که بر اساس تقسیم‌بندی آمایشی که مصوب دولت است، مناطق جغرافیایی مختلف را پوشش خواهند داد. برای مثال دانشگاه مشهد در شمال شرق و دانشگاه تبریز در شمال غرب کشور به عنوان دانشگاه‌های قطب در نظر گرفته می‌شوند.



رییس مرکز مطالعات وزارت بهداشت ادامه داد: بر اساس سند آمایش سرزمین که در حال حاضر چارچوب سیاست گذاری فعلی وزارت بهداشت و درمان در توسعه دانشگاه‌ها است، تعدادی از دانشگاه‌ها قطب هستند و تعداد دیگری که غیر قطب هستند به نوعی با دانشگاه‌های قطب به صورت منطقه‌ای همکاری خواهند کرد.



 



دکتر یزدانی در ادامه درمورد سطح سوم دانشگاه‌ها توضیح داد: به دانشگاه‌هایی که در سطح سوم قرار می‌گیرند، دانشگاه‌های منطقه‌ای یا استانی گفته می‌شود. برای مثال اگر دانشگاه مشهد، دانشگاه منطقه‌ای شمال شرق کشور است، دانشگاه بیرجند، بجنورد و... در منطقه قرار می‌گیرند و زیر مجموعه دانشگاه قطب خواهند شد.



 



وی بر اهمیت دانشگاه‌های قطب تاکید کرد و گفت: بخش زیادی از فعالیت‌هایی که در وزارت بهداشت درحال انجام است به دانشگاه‌های قطب اختصاص دارد. دانشگاه‌های قطب دارای اختیارات زیادی هستند و عملا می‌توان گفت به جای اینکه یک وزارت بهداشت و درمان داشته باشیم 10 وزارت بهداشت و درمان داریم و وزارت بهداشت و درمان روی این قطب ها اعمال حاکمیت و نظارت می‌کند.



 



رییس مرکز مطالعات وزارت بهداشت به این پرسش که آیا این طرح مشمول دانشگاه آزاد هم می‌شود پاسخ داد: خیر، دانشگاه آزاد شامل این طرح نمی‌شود.



دکتر یزدانی در ادامه از گسترش فعالیت‌های دانشگاه های علوم پزشکی در سطح شهرستان ها خبر داد و گفت: تاکنون دانشگاه‌های علوم پزشکی فقط در مراکز استان فعالیت می‌کردند اما درحال حاضر در شهرستان ها هم مجتمع‌های عالی آموزش سلامت وجود دارد که از ظرفیت سیستم شبکه استفاده می‌کنند.



وی با بیان اینکه این گسترش در سطح فوق دیپلم و لیسانس صورت می‌گیرد و ارتباط این دانشگاه ها با دانشگاه‌های مراکز استان حفظ می‌شود، اظهار کرد: تا قبل از این اگر فردی قصد داشت در رشته‌های علوم پزشکی در شهرستان تحصیل کند، برای تحصیل حتما باید به مراکز استان مراجعت می‌کرد که این امر گاهی به دلیل مسائل جا به جایی دانشجو، عدم دسترسی فیزیکی و... باعث بروز محدودیت‌هایی می‌شد، اما بعد از تصویب این امر در شورای عالی انقلاب فرهنگی دانشجویان می‌توانند تا سطح لیسانس در شهرستان خود ادامه تحصیل دهند.



رییس مرکز مطالعات وزارت بهداشت تاکید کرد: این موسسات هیچ گونه هزینه‌ای برای دولت ندارند، زیرا برای این موسسات از ظرفیت بیمارستان‌های عمومی مرکز شهرستان و مراکز آموزش بهورزی استفاده می‌شود، درواقع این مراکز گسترش داده شده و فعالیتی شبیه به کالج دارد، به این معنی که از نظر اجرایی و مالی مستقل عمل می‌کنند اما از نظر علمی وابسته به دانشگاه مادر هستند.



منبع خبر روابط عمومی معاونت آموزشی وزارت بهداشت




  • گروه خبری : اخبار معاونت
  • کد خبر : 93454
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم