- 1393/07/02 - 08:57
- زمان مطالعه : 2 دقیقه
- /ZmMw
جمعآوری پردیسهای خودگران علوم پزشکی از سال آینده
معاون آموزشی وزارت بهداشت با بیان اینکه ظرفیت پذیرش دانشگاه های دولتی کاهش نداشته است، اظهار کرد: افرادی که در پردیسهای خودگردان پذیرش میشوند، جزو ظرفیت مازاد دانشگاهها هستند که با پرداخت شهریه میتوانند جذب پردیسها شوند و این مغایرتی با قانون ندارد.
دکتر سید امیرمحسن ضیایی در گفتوگو با ایسنا در پاسخ به نامه اعتراضی دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی به پذیرش دانشجوی پولی در پردیسها، اظهار کرد: ظرفیتهای دولتی متناسب با نیاز کشور و اعتبارات تخصیصی دولت به دانشگاههاست و حتی هماکنون دانشگاهها بیشتر از این ظرفیت و اعتبارات دانشجو پذیرش میکنند، یعنی اگر سقف پذیرش دانشجو را بر اساس اعتباراتی که به بخش آموزش اختصاص داده میشود، تعیین میکردیم، نمیتوانستیم 40 درصد دانشجویان را پذیرش کنیم، زیرا اعتبارات اختصاص داده شده، 50 تا 60 درصد دانشجویان فعلی را حمایت میکند و دانشگاههای دولتی 40 درصد ظرفیت مازاد میگیرند.
وی با بیان اینکه پردیسهای خودگردان دانشگاهها از سال 83 فعالیت خود را آغاز کردهاند، اظهار کرد: تنها تفاوتی که در فعالیت آنها ایجاد شده است، این است که نام آنها از پردیس بینالملل به پردیس خودگردان تغییر پیدا کرده است. پردیسهای بینالملل برای جلوگیری از خروج ارز از کشور تاسیس شدهاند که این اتفاق هماکنون افتاده است. زیرا اگر ظرفیت برای دانشجویان در داخل کشور نباشد، دانشجویان برای تحصیل به خارج از کشور میروند.
وی بااشاره به تغییر عنوان پردیسها از بینالملل به خودگردان ادامه داد: پردیسهای بینالملل دخالتی در ارتقای روابط بینالملل نداشتند و دانشجوی خارجی جذب نمیکردند به همین دلیل عنوان بینالملل برای آنها، عنوان درستی نبود و از آنجایی که ظرفیتها محدود بود، دانشگاهها امکاناتی ایجاد کردند که دانشجویان با پرداخت شهریه، امکان تحصیل داشته باشند و مدرک آنها توسط دانشگاه علوم پزشکی مربوط صادر میشود.
معاون آموزشی وزارت بهداشت با بیان اینکه مدارک دانشجویان فارغالتحصیل از پردیسهای خودگردان با دانشجویان فارغالتحصیل از دانشگاههای علوم پزشکی تفاوتی ندارد، گفت: مهم خروجی و مهارتهای فرد است. چه تضمینی است که فردی که در کنکور 5 تست بیشتر زده، با سوادتر است. کما آنکه نمرات بسیاری از افرادی که در این پردیسها پذیرش میشوند، برای پذیرش در دانشگاههای سراسری مناسب است، اما ترجیح میدهند از طریق پرداخت شهریه در دانشگاههای بزرگتر تحصیل کنند. برای مثال فردی که در دانشگاه دولتی بابل پذیرش شده است، از طریق پرداخت شهریه میتواند در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی تحصیل کند.
دکترضیایی با تاکید بر اینکه پردیسهای خودگردان ظرف یک سال آینده از بین خواهند رفت، اظهار کرد: یک بند برنامه پنجم توسعه به بحث پردیسهای خودگردان و بند دیگر به بحث ظرفیت مازاد اشاره میکند. در سال آینده هم دانشگاه ها علاوه بر پذیرش ظرفیت دولتی پذیرش شده، اجازه دارند تا 50 درصد هم ظرفیت مازاد پذیرش کنند و عنوان پردیسهای خودگردان به کلی از بین خواهد رفت.