امروز : 10 آذر 1403
معاونت آموزشی
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان
  • 1393/01/17 - 10:45
  • 53
  • زمان مطالعه : 10 دقیقه
  • /Z8Kw

جزئیات نخستین آزمون ملی ویژه دانش آموختگان دندانپزشکی اعلام شد

اداره روابط عمومی معاونت آموزشی وزارت بهداشت








دبیر شورای آموزش دندانپزشکی و تخصصی با تشریح آزمون ملی برای فارغ التحصیلان و دانش آموختگان خارج از کشور رشته دندانپزشکی گفت: اولین دوره آزمون ملی برای این گروه از دانش آموختگان که بعد از آگوست 2009 تحصیل خود را در خارج از کشور آغاز کرده اند در تابستان 93 برگزار می شود.







به گزارش خبرنگار مهر،‌ دکتر سعید عسگری امروز در جمع خبرنگاران با اعلام این مطلب افزود: برای آزمون ملی حداقل های مورد نیاز برای یک دندانپزشک عمومی در نظر گرفته شده است. همکاری کاملی با دانش آموختگان صورت می گیرد و عدالت و اخلاق در این دستورالعمل به طور کامل مورد توجه قرار گرفته است.





وی افزود: ما همان حداقل هایی که از یک دانش آموخته داخل کشور انتظار داریم را از دانش آموختگان خارج از کشور می خواهیم و به جای اینکه دوره های تکمیلی پر هزینه را طی بکنند تا در داخل کشور بتوانند طبابت کنند می توانند علم و مهارت خود را مورد ارزیابی قرار دهند.



دبیر شورای آموزش دندانپزشکی و تخصصی با اشاره به سابقه اعلام آزمون ملی از سوی وزارت بهداشت گفت: وزارت بهداشت از سالهای 86 تاکنون به اشکال مختلف نسبت به این موضوع اطلاع رسانی کرده است و اینکه افرادی معترض شده اند که اطلاع کافی از آزمون ملی و فرآیند آن نداشته اند،‌ معتبر نیست. در سال 88 وزیر بهداشت وقت گفته است که ارزشیابی خود دانشجو به جای ارزشیابی محل تحصیل انجام می گیرد. در نهایت نیز در شهریورماه 88 آیین نامه جدید ارزشیابی مدارک خارج از کشور مورد تصویب قرار گرفته است.



آزمون ملی در صدد رفع نگرانی خانواده ها و جوانانی که در خارج از کشور تحصیل می کنند



وی با تاکید بر این موضوع که ما می خواهیم نگرانی خانواده ها و جوانانی که در خارج از کشور تحصیل می کنند را از میان ببریم گفت: با اطلاع از جزئیات آزمون ملی،‌افرادی که در خارج از کشور تحصیل می کنند متوجه می شوند که این آزمون به صورت کاملا عادلانه و منصفانه می تواند دانش و مهارتی که آنها کسب کرده اند را مورد ارزیابی قرار دهد تا آنها بتوانند در کشور خودشان اجازه طبابت پیدا کنند.



عسگری یادآور شد: در داخل کشور تقریبا برترین های کنکور سراسری رشته دندانپزشکی را برای ادامه تحصیل خود در دانشگاه انتخاب می کنند و با توجه به ظرفیت محدود و رقابت شدید قوی ترین دانش آموزان به این رشته راه می یابند. یک دانشجوی دندانپزشکی در داخل کشور پس از دو سال که دروس علوم پایه را گذراند و با مبانی آشنا شد در یک آزمون جامع علوم پایه شرکت می کنند که در صورت قبولی می تواند ادامه تحصیل دهد اما در صورت سه بار رد شدن از رشته دندانپزشکی اخراج می شود.



مدت تحصیل کمتر از 6 سال برای دندانپزشکی شبه برانگیز است



وی افزود: اگر دانشجوی مستعد قبول شد 4 سال در بخش های تخصصی دروس نظری و عملی خود را طی می کند و در این دوره تعداد مشخصی بیمار می بیند و در پایان دوره به درمان جامع بیمار تحت سرپرستی استاد خود می پردازد . پس یک دانشجوی دندانپزشکی در بهترین حالت که بسیار مستعد و درسخوان باشد باید 6 سال تحصیل کند. حال افرادی آمده اند و در برخی از دانشگاه های خارجی تحصیل کرده اند و پس از چهار سال آمده اند و گفتند دندانپزشک شدند این موضوع جای شک و شبهه است.



دبیر شورای آموزش دندانپزشکی و تخصصی با اشاره به وظیفه وزارت بهداشت به عنوان متولی سلامت مردم گفت: ما موظف و مکلف هستیم توانمندی فردی که در خارج از کشور مدرک پزشکی می گیرد را مورد بررسی قرار دهیم و برای اطمینان از سطح علمی و توانمندی مهارتی وی یک ارزیابی درستی انجام دهیم.



وی خاطرنشان کرد: حتی من به عنوان استاد تمام دانشگاه در رشته دندانپزشکی با تعداد مشخصی مقاله و فعالیت علمی در صورتی که بخواهم در یک کشور دیگر طبابت کنم باید از تمام فیلترهای آزمونی آن کشور به سلامت عبور کنم تا اجازه طبابت داشته باشم. این موضوع در همه جای دنیا اجرا می شود و تنها مختص ایران نیست.



عسگری اظهار داشت: ما در برگزاری آزمون ملی برای ارزشیابی فارغ التحصیلان خارج از کشور موج مثبت حمایتی از دانشکده های دندانپزشکی،‌ دانشجویان داخل کشور و مردم که سلامتی برای شان اهمیت دارد،‌ دریافت کرده ایم. معدود بازخوردهای اعتراض آمیز هم برای افرادی بوده است که اطلاع کافی از مفاد آیین نامه نداشتند.



آزمون ملی هر سال دو بار در تابستان و زمستان برگزار می شود



وی با اشاره به جزئیات این آزمون ملی یادآور شد: اولین دوره آزمون ملی در تیرماه سال 93 برگزار می شود. آزمون ملی هر سال دو بار در تابستان و زمستان برگزار می شود و داوطلبان آن می توانند با مراجعه به سایت وزارت بهداشت و مرکز خدمات آموزشی از منابع آزمونی که احیانا در طول تحصیل با آن مواجه نبودند نیز مطلع شوند. آزمون هزینه ثبت نام دارد که در زمان خود اعلام می شود.



دبیر شورای آموزش دندانپزشکی و تخصصی افزود: افرادی که از آگوست 2009 به بعد تحصیل خود را در خارج از کشور آغاز کرده اند مشمول این آزمون می شوند و افراد پیش از این زمان با روش های سنتی دیگر مورد ارزشیابی قرار می گیرند. آزمون ملی به صورت یک امتحان نظری علوم پایه و تخصصی است که باید افراد حد نصاب های لازم را در آن کسب کنند. اطلاعات علمی در علوم پایه مورد سئوال قرار می گیرد و دروس عمومی به جز درس انقلاب اسلامی ایران و اندیشه اسلامی مورد پرسش نیست.



اعلام حد نصاب های قبولی در بخش نظری و تخصصی آزمون



وی گفت: حد نصاب قبولی برای افرادی که در آزمون ملی شرکت می کنند معادل کمترین حدنصاب قبولی دانشجویان داخل کشور طی دو امتحان پیشین است که تقریبا 8 از 20 می شود. در بخش دروس تخصصی هم هر سال یک آزمون دستیاری از فارغ التحصیلان دندانپزشکی گرفته می شود که حد نصاب قبولی در این بخش معادل 75 درصد میانگین کل قبول شده های داخل کشور است که حدود 10 از 20 است.



عسگری افزود: ما امتحانی را منصفانه می دانیم که فرد بداند چه دروسی را بخواند از این رو ممکن این افراد دروسی را که در داخل ارائه می شود نخوانده باشند که منابع این دروس هم مشخص است و می توانند آن را مطالعه کنند. آزمون ملی مطابق با برنامه آموزشی دکتری دندانپزشکی داخل کشور است. در این میان افرادی هم که مایل باشند در مدت تحصیل خود در آزمون های جامع علوم پایه در داخل کشور شرکت کنند امکان شرکت در آزمون را دارند و حتی محدودیت دفعات شرکت نیز ندارند. 



آزمون ملی محدودیت دفعات شرکت در آزمون ندارد



وی گفت: آزمون ملی نیز محدودیت دفعات شرکت در آزمون برای داوطلبان ندارد و یک آزمون ارزشیابی کیفیت محسوب می شود و در آیین نامه نیز گفته شده است که اگر افرادی در بخش عملی و مهارتی معادل 17 و بالاتر کسب کنند با جوایزی مواجه می شوند که یا امتحانات کلینیکی آنها بخشیده می شود و یا طول دوره ای که باید ارائه خدمت در یک مرکز آموزشی درمانی داشته باشند کاهش می یابد.



دبیر شورای آموزش دندانپزشکی و تخصصی تاکید کرد: هدف از آزمون ملی قرار گرفتن فرآیند ارزشیابی بر مدارد انصاف و عدالت است و نه سهل گیری خواهد بود که افراد بیسواد پذیرفته شوند و نه قصد سخت گیری داریم که افرادی که می توانند از یک استانداردی برخوردار باشند نتوانند در آن موفق شوند. یقین داریم که حداقل توانمندی یک دندانپزشک عمومی را فرد فارغ التحصیل باید داشته باشد تا بتواند در این آزمون ملی موفق شود.



وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر ما در بیش از 30 کشور دنیا دانشجوی ایرانی شاغل به تحصیل در رشته های دندانپزشکی داریم که تمام اینها با شرط زمانی که گفته شد مشمول این آزمون هستند البته بازهم در صورت اینکه نام دانشگاه آنها در فهرست غیرمعتبرها نباشد.




رئیس مرکز خدمات آموزشی خبرداد:





عدم ارزشیابی مدارک دانشگاه های غیرمعتبر پزشکی/ اعتبارسنجی دانش و مهارت افراد





رئیس مرکز خدمات آموزشی وزارت بهداشت گفت: افرادی که پس از ژانویه 2011 تحصیل خود را در دانشگاه هایی که در فهرست دانشگاه های غیرمعتبر قرار دارند،‌آغاز کرده باشند به هیج وجه مورد ارزشیابی قرار نمی گیرند و مشمول هیچ یک از آزمون های ارزشیابی نمی شوند.





به گزارش خبرنگار مهر،‌دکتر سلیمان احمدی در جمع خبرنگاران با بیان این موضوع افزود: وزارت بهداشت در تاریخ 17 شهریورماه سال 88 آیین نامه جدید ارزشیابی مدارک خارج از کشور را منتشر کرده است . پس از آن مشاهده شد که در برخی از موارد دانشگاه هایی در خارج از کشور هستند که از کیفیت پایینی برخوردار بودند و وزارت بهداشت اعلام کرد که این دانشگاه ها صلاحیت آموزشی ندارند و اعلام کرد هر فردی از جولای 2010 به این دانشگاه ها برود مورد تایید نیست. اما چون برخی از افراد ممکن بود تحصیل خود را در آنها آغاز کرده باشند وزارت بهداشت تاکید کرد از اول ژانویه 2011 دانشگاه های غیرمعتبر مورد ارزشیابی قرار نمی گیرند.



احمدی خاطرنشان کرد: از این رو افرادی که پس از ژانویه 2011 تحصیل خود را در دانشگاه هایی که در فهرست دانشگاه های غیرمعتبر قرار دارند،‌آغاز کرده باشند به هیج وجه مورد ارزشیابی قرار نمی گیرند و مشمول هیچ یک از آزمون های ارزشیابی از جمله آزمون ملی نمی شوند.



وی یادآور شد: تمامی والدینی که می خواهند فرزندان خود را برای تحصیل در خارج از کشور در رشته های علوم پزشکی بفرستند باید آیین نامه ها و مقررات مورد نیاز را مطالعه کنند و قبل از هر اقدامی از نحوه مقررات اطلاع حاصل کنند که دچار مشکل نشوند. 



رئیس مرکز خدمات آموزشی وزارت بهداشت تاکید کرد: برای آزمون ملی حداقل های مورد نیاز برای یک دندانپزشک عمومی در نظر گرفته شده است. همکاری کاملی با دانش آموختگان صورت می گیرد و عدالت و اخلاق در این دستورالعمل به طور کامل مورد توجه قرار گرفته است.



احمدی افزود: ما همان حداقل هایی که از یک دانش آموخته داخل کشور انتظار داریم را از دانش آموختگان خارج از کشور می خواهیم و به جای اینکه دوره های تکمیلی پر هزینه را طی بکنند تا در داخل کشور بتوانند طبابت کنند می توانند علم و مهارت خود را مورد ارزیابی قرار دهند. این آزمون یک دستورالعمل قانونی دارد که به امضای وزیر بهداشت رسیده است.



وی تاکید کرد: رویکرد وزارت بهداشت از اعتبار سنجی دانشگاه ها به اعتبار سنجی فرد تغییر کرده است و افراد فارغ از اینکه در چه دانشگاهی تحصیل کرده باشند مورد ارزیابی دانشی و مهارتی قرار می گیرند.



رئیس مرکز خدمات آموزشی وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: افراد مختلف سالهاست که در آزمون های جامع علوم پایه شرکت می کنند و شکایتی هم ندارند بلکه می دانند که یک حدقل هایی باید وجود داشته باشد. هر فردی از هر جای دنیا بیاید باید برای کار پزشکی و طبابت از حداقل هایی برخوردار باشد که توانایی دانشی و مهارتی آن در آن بروز داشته باشد. فرض ما این است که افراد فارغ التحصیل یک رشته از توانمندی برخوردار هستند. منبع :http://dme.behdasht.gov.ir





  • گروه خبری : اخبار معاونت
  • کد خبر : 93260
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم