امروز : 09 آذر 1403
معاونت آموزشی
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان
  • 1395/03/09 - 08:46
  • 64
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /Z6bw

برگزاری کنفرانس یک روزه تازه های هپاتیت ویروسی با حضور دکتر سید موید علویان رئیس شبکه هپاتیت ایران




کنفرانس تازه های هپاتیت ویروسی با حضور دکتر سید موید علویان رئیس شبکه هپاتیت ایران، شنبه 8/3/95 برگزار گردید.



رئیس شبکه هپاتیت ایران در حاشیه این نشست اظهار داشت: وجود مراکز علمی، دانشگاه های علوم پزشکی، اساتید و محققان ظرفیتی قابل توجه در کل کشور برای مقابله بهتر با بیماری هپاتیت است.

وی با اشاره به کنترل بیماری هپاتیت ویروسی B و C در 20 سال گذشته از طریق برنامه های غربالگری و اقدامات انجام شده شبکه افزود: این بیماری عملکرد کبد را به عنوان یک پالایشگاه بزرگ سم زدایی مختل کرده و باعث بیماری های مزمن کبدی از جمله سیروز کبدی و در مرحله پیشرفته منجر به سرطان کبدی می شود.

به گفته علویان میزان مبتلایان به هپاتیت B در کشور در اکثر نقاط به جز استانهای سیستان و بلوچستان و گلستان به 1.4 درصد کاهش یافته و کاهش شیوع این بیماری در نتیجه اجرای برنامه هایی از جمله واکسیناسیون نوزادان و افراد پرخطر و آموزش های جامعه و ارتقای سطح دانش مردم و آگاهی جامعه پزشکی در عملکرد و کنترل پیشگیری هپاتیت بوده است.

علویان میزان شیوع هپاتیت C را نیز کمتر از نیم درصد عنوان کرد و گفت: بیشتر مبتلایان به این نوع هپاتیت بیماران هموفیلی، تالاسمی، دیالیزی و تعداد قابل توجهی از معتادان تزریقی هستند.

رییس شبکه هپاتیت ایران با بیان اینکه هرعامل مرتبط با خون در انتقال این بیماری موثر است، گفت: امروزه تزریق خون راه انتقال هپاتیت نیست و فراورده های خونی کشور ما در مقایسه با کشورهای همسایه سالم ترین بوده و به همین نسبت شیوع این بیماری نیز کمتر است بنابراین رعایت بهداشت فردی و استفاده نکردن از وسائل بهداشتی مشترک می تواند در پیشگیری از بیماری موثر باشد.

علویان به نظارت شبکه های بهداشتی درمانی کشور بر مراکز دندانپزشکی و آرایشگاه ها اشاره و تصریح کرد: آرایشگاه ها تحت غربالگری هپاتیت قرارگرفته و واکسن رایگان دریافت می کنند و سطح بهداشت در این مراکز و مراکز دندانپزشکی تحت نظارت شبکه است.

وی به نگرانی های موجود در مورد مراکز دندانپزشکی تجربی با تحصیلات و توان فعالیت کمتر اشاره کرد و افزود: در مراکز حجامت نیز در صورتیکه اقدامات انجام شده به صورت غیربهداشتی و توسط غیرپزشک انجام شده و موارد بهداشتی رعایت نشود، خطر انتقال بیماری متصور بوده و بنابراین نظارت ها در این مراکز باید بیشتر شود.

هپاتیت اصطلاحی کلی است به معنی التهاب در کبد، یعنی هر عاملی که باعث بروز التهاب کبدی می شود، مانند ویروس هپاتیت A,B,C ، مصرف نا به جای بعضی  داروها که منجر به هپاتیت دارویی می شود، مصرف الکل، چربی، بیماری های خود ایمنی و افزایش آهن و مس در بدن. کبد ارگانی حیاتی است که باعث سم زدایی و تولید مواد مفید در بدن می شود و عملکرد نامطلوب آن می تواند منجر به بیماری شدید و حتی مرگ شود.




  • گروه خبری : اخبار معاونت
  • کد خبر : 93828
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم