
دبیر علمی پنجمین کنگره جامعه اپتومتری ایران با بیان این که تماشای مداوم صفحات نمایشی موجب بروز اختلالات تطابقی چشم می شود گفت: سرخی مزمن چشم،یکی از مهم ترین نشانه های ابتلا به اختلال تطابقی چشم است.
به گزارش وبدا دکتر ابراهیم جعفر زاده پور با بیان اینکه مهم ترین عملکرد سیستم بینایی، حس بینایی است گفت: هرگونه اشکال در بینایی نشانگر ضعف درعملکرد این سیستم است.
وی عیوب انکساری را در ردیف شایع ترین مشکلات بینایی قرار داد و عنوان کرد: بخشی از مشکلات بینایی نیز ناشی از اختلالات ساختاری و بیماری های چشم است، با این حال عیوب انکساری عمده ترین علت مراجعه به اپتومتریست ها هستند که از جمله آنها می توان به دوربینی، نزدیک بینی، پیرچشمی و آستیگماتیسم اشاره کرد.
به گفته دانشیار گروه اپتومتری دانشگاه علوم پزشکی تهران تجویز عینک و عدسی های تماسی راهکار مناسبی برای بازگرداندن دید مناسب برای این دسته از بیماران هستند.
دبیر علمی پنجمین کنگره جامعه اپتومتری با اشاره به آسیب های چشمی ناشی از تماشای صفحات نمایش، گفت: این آسیب ها به سه بخش تقسیم می شوند. بخشی از این آسیب ها مربوط به پرتوهای ساطع شده از صفحات نمایشی هستند، البته این مشکل در صفحات جدید نمایشی کمتر شده است. با این حال برای رفع عارضه های ناشی از تابش این اشعه ها عینک هایی با عنوان "کاهش دهنده گلر" تجویز می شوند که می توانند سطح روشنایی و درخشندگی را در حد مناسب چشم ایجاد کنند.
جعفرزاده پور دومین آسیب احتمالی به چشم را ناشی از نگاه کردن طولانی به صفحات نمایشی دانست و گفت: این مورد باعث بروز اختلال تطابقی یا حرکتی چشم شده و با سردرد، خستگی چشم، آبریزش، سرخی و درد کره چشم همراه است.
این متخصص بینایی سنجی با بیان این که برخی اشخاص که به مدت طولانی با کامپیوتر سروکار دارند، ممکن است دچار اختلال تطابقی شوند که سرخی چشم بارزترین نشانه آن است گفت: این افراد بدون آن که استراحت کافی به چشمشان داده باشند و شرایط مناسبی را برای کار خود فراهم کرده باشند، از صفحات نمایشی استفاده می کنند و بررسی های تطابقی این اختلالات را مشخص می کند. همچنین استفاده از عینک "پریزماتیک" و تمرینات بینایی در رفع این مشکل تاثیر بسزایی دارد.
-
کاربران کامپیوتر در هنگام کار از نور مهتابی استفاده کنند
کاربران کامپیوتر بهتر است در محیط کار از نور مهتابی استفاده کنند، زیرا روشنایی محل کار باید مخلوطی از نور سفید و زرد بوده که شدت آن در حدود 300 لوکس باشد.
به گزارش وب دا، کارشناس بهداشت حرفهای مرکز بهداشت بویراحمد ضمن بیان این مطلب افزود: میز کار باید طوری تنظیم شود که روشنایی لامپهای سقف در طرفین قرار گیرد و باید از قرار دادن میز در محلی که نور لامپ به صورت مستقیم در برابرمان باشد، خودداری کنید.
سید نورالدین حسینی اظهار کرد: در استفاده از روشنایی طبیعی، نباید صفحه مانیتور در برابر پنجره قرار گیرد.
وی ابراز کرد: باید سطح صفحه کلید، تقریبا هم ارتفاع با دسته صندلی و آرنج باشد و مچهای دست به صورت عادی روی صفحه کلید قرار گیرد.
این کارشناس بهداشت حرفهای اضافه کرد: برای به حداقل رساندن فشار بر روی گردن و کمر هنگام تایپ یک نوشته یا نامه، استفاده از نگهدارندههای کاغذ برای قرار دادن نامه روی آن لازم است.
وی بیان کرد: بهتر است با باز کردن درب و پنجره ها و یا تعبیه دستگاه تهویه، هوای اتاق به طور مرتب تعویض شود و برای راحتی پاها و قرار گرفتن مناسب آنها، از زیرپایی استفاده شود./
-
هنگام کار با کامپیوتر از صندلی ارگونومیک استفاده کنید
هنگام کار با کامپیوتر استفاده از صندلی های ارگونومیک قابل تنظیم سبب کاهش عوارض در کاربران کامپیوتر می شود.
به گزارش وب دا، کارشناس بهداشت حرفه ای مرکز بهداشت بویراحمد گفت: ارتفاع صندلی مورد استفاده باید 41 تا 52 سانتی متر بوده و سطح نشیمنگاه آن طول و عرضی برابر 40سانتی متر داشته باشد که در افراد چاق صندلی های پهن تر توصیه می شود.
مهندس سید نورالدین حسینی اظهار کرد: لازم است ضخامت تشک صندلی چهار تا پنج سانتی متر بوده و رویه آن از جنسی باشد که اصطلاحا بتواند تنفس کند و لبه جلو صندلی گرد و لبه بیرونی آن نرم باشد.
وی با بیان اینکه زاویه پشتی با تشک صندلی حداقل 95 تا 110 درجه تنظیم شود، ابراز کرد: عرض پشتی 32 تا 36 سانتی متر و ارتفاع پشتی صندلی 50 تا 85 سانتی متر توصیه می شود.
وی اضافه کرد: در قسمت قرار گرفتن گودی کمر یعنی ارتفاع 15 تا 20 سانتی متر از پایین، دارای یک قوس محدب و در قسمت پشت یک قوس مقعر باشد.
این کارشناس بهداشت حرفه ای مرکز بهداشت بویراحمد گفت: صندلی مورد استفاده در کار با رایانه بهتر است دسته دار بوده و دسته آن با ارتفاع میز کار مطابقت داشته باشد.
حسینی تصریح کرد: وجود شرایط نامناسب در محیط کاری و عدم توجه به موارد ارگونومیک و بهداشتی، هنگام کار با کامپیوتر، موجب بروز بیماری ها و ناهنجاری های اسکلتی وعضلانی زیادی در کاربر می شود

فرمهای ویژه کارکنان
اصلاحات قانون استراحت دوران بارداری:
سازمان تامین اجتماعی اداره کل استان اصفهان- شعبه کاشان طی نامه شماره 88824 مورخ 2/8/88 اعلام نموده است که:
براساس مصوبه مورخ 13/4/86 مجلس شورای اسلامی مدت استراحت دوران بارداری (زایمان –شیردهی) از 4 ماه به 6 ماه افزایش یافته با عنایت به اینکه 1 ماه از استراحت زایمان براساس ضوابط قبل موکول به شیردهی مادر بوده واصلاحات انجام شده اخیر با هدف افزایش دوران شیردهی صورت پذیرفته است بنابراین حداقل سه ماه از غرامت دستمزد متعلقه بابت استراحت پزشکی بعد از زایمان بوده یا به عبارتی بیمه شده مجاز خواهد بود حداکثر سه ماه از استراحت زایمان وشیردهی را قبل از زایمان استفاده نماید.
سازمان تامین اجتماعی شعبه کاشان
|
مراحل ومدارک لازم برای صدور اولین دفترچه بیمه درمان
قانون کار وسازمان تامین اجتماعی در خصوص غرامت دستمزد ایام بیماری
دستورالعمل کارت زنی با دستگاههای جدید تایمکس(ویژه مدیران/ اعضای هیئت علمی / سایر پرسنل)
دستورالعمل مواجهه با آنفلوانزای جدید
دستورالعمل انتخاب کارمند نمونه
دستورالعمل انتخاب بازنشسته نمونه
اسامی کارکنان شاغل در حوزه معاونت آموزشی:
بخشنامه های عمومی

قانون خدمات مدیریت کشوری